Quinta do Pégo 2014
Late Bottled Vintage
Douro
Portugal

Quinta do Pégo LBV 2014

Karakteristika

Quinta do Pégo Late Bottled Vintage 2014 er resultatet af en omhyggelig udvælgelse af røde druer fra 2014-høsten på de gamle vinmarker på Quinta do Pégo. Den er hovedsageligt produceret af druerne Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão og Sousão.
Denne portvin kan drikkes nu, hvis man ønsker en ung, koncentreret og meget frugtig smag. Hvis man derimod foretrækker en mere moden og blød portvin, bør man nok vente et par år med at drikke den - og så skal man huske, at dekantering er nødvendig for at undgå det naturlige depôt, der opstår, fordi vinen er ufiltreret. Det er én af grundene til, at man har opnået denne meget høje kvalitet.

Farve

Flot rubinrød farve.

Duft

Delikat duft af modne frugter med god intensitet og balsamiske noter.

Smag

Frisk frugtsmag med noter af røde frugter, blommer og vilde planter. God friskhed, silkebløde tanniner og god syre sørger for perfekt harmoni og balance, og eftersmagen er utrolig behagelig, intens og vedvarende.

Lagring

4-6 års fadlagring.

Serveringsforslag

Denne portvin er perfekt som en ”efter-måltidet-drink”, men er samtidig særdeles velegnet til f.eks. chokolade, desserter, kandiserede frugter og stort set alle oste. Portvin bør nydes afkølet.

Producent

Quinta do Pégo

Quinta do Pégo LBV

Vejledende udsalgspris 75 cl: Kr. 149,-
Forhandles i udvalgte Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen