Quinta do Pégo
10 Years Old Port
First Edition
Douro
Portugal

Quinta do Pégo 10 years old Port

Karakteristika

Druerne til portvinen (Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão og Tinta Barroca) stammer fra de gamle vinstokke, der fandtes på Quinta do Pégos marker, da den nuværende ejer overtog gården.

Denne unikke portvin, den første 10 Years Old Tawny fra Quinta do Pégo, er lavet 100% af druer fra den enestående 2007-høst. Den blev oprindeligt godkendt som Vintage Port, selvom denne del af vinen aldrig blev tappet som Vintage Port. I stedet blev den tålmodigt opbevaret i pipas – de traditionelle portugisiske egetræsfade – i et årti.

Da nogle ting bliver bedre med tiden, blev denne portvin, der startede som en vin med stor koncentration, struktur og finesse, opbevaret i den stille og mørke kælder for langsomt at forvandle sig til denne sjældne og pretiøse Tawny Port. Sådan en forvandling er mulig takket være vinmagernes viden, erfaring og ledelse – de var tålmodige nok til at lade vinen udvikle sig gennem den oxiderende ældningsproces til denne dybe og komplekse harmoni af duft og elegance.

Til forskel fra andre Tawnies er dette hverken et blend af forskellige årgange eller et blend af en Tawny-karakter. Denne unikke Tawny er det rene udtryk af 2007, et transcendent år i Douro, hvor Moder Jord var exceptionelt gavmild over for vinene.

Farve

Flot farve med brune og orange nuancer.

Duft

Dyb og kompleks harmoni af duft og elegance.

Smag

Det er en fyldig og frugtig portvin med utrolig elegant smag, hvor balancen mellem lagring og modenhed er helt perfekt. Forkæl dine sanser med denne helt særlige portvins store finesse, koncentration og balance – tre vigtige elementer for denne helt unikke stil, som er Quinta do Pégos stil.

Lagring

Minimum 10 år på egetræsfade.

Serveringsforslag

Denne portvin er særdeles velegnet som en ”efter-måltidet-drink” og til oste, chokolade og desserter, men den er også perfekt som hyggevin uden noget til. Portvin bør nydes afkølet.

Producent

Quinta do Pégo

Quinta do Pégo 10 years old Port

Vejledende udsalgspris 75 cl: Kr. 399,-
Forhandles i udvalgte Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen