Cálem logo

Portvinshuset Cálem blev grundlagt i 1859 af Antónío Alves Cálem. Da handelsregimet blev indført i Douro i 1865, så han en mulighed på den anden side af Atlanten. Så mens alle andre eksporterede portvine til de britiske øer og andre europæiske lande, begyndte han at eksportere portvin til Brasilien - han solgte portvin og fik eksotisk træ i bytte.

Ved at handle med Brasilien og senere resten af verden fik Cálem sin egen handelsflåde. Præcis ligesom de portugisiske søfarende levede drømmen om selv at etablere sig videre fra generation til generation. Hans søn, António Alves Cálem Junior, blev partner i firmaet, som skiftede navn til A.A. Cálem & Filho S.A.

Cálem ekspanderede og blev en hel verden af vin. De følgende generationer arbejdede hårdt for at udbrede brandet til hele verden samt vinde priser og udmærkelser for deres vines elegance, karakter og kvalitet.

Det var i Douro, som er det ældste demarkerede område i verden, druerne blev dyrket - og det var i kældrene i Vila Nova de Gaia vinen blev lagret. António Alves Cálem kørte firmaet, og ukuelig som han var, forberedte han et eventyr, som stadig er i gang fire generationer senere.

Området Quinta do Arnozelo ligger i underområdet Douro Superior i Dourodalen.

At servere Cálem Port er at tilbyde fornemhed, tradition og fortræffelighed.

For yderligere informationer besøg calem.pt/en